Draaidelen

Draaidelen worden gemaakt door te verspanen waarbij een beitel snijdt in het roterende werkstuk. De te gebruiken techniek voor het verspanen van werkstukken scheelt per werkstuk. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om draaidelen te maken. Het is dus niet altijd zo dat de eerste beste draaierij de meest geschikte machine heeft staan voor het maken van een werkstuk. Hierbij kan een groot onderscheid worden gemaakt in verschillende technieken.

U kunt bij ons terecht voor alle soorten van de eenvoudige draaidelen tot en met de meer complexere producten en samenstellingen. Door gebruik te maken van verschillende technieken kunt u terecht voor draaidelen in kleine en voor de productie van de grotere series.

Binnen de verschillende bedrijven die draaidelen maken is er ook nog een groot onderscheid te maken in wie goed is in het verwerken van welke materialen, als voorbeeld hiervoor is het verwerken van een kunststof wel degelijk anders dan een taaie RVS soort. Hierin hebben verschillende bedrijven zich in gespecialiseerd.

Hieronder staan enkele voorbeelden van de verschillende technieken voor het draaien opgesomd.

Langdraaien, dwarsdraaien, steken, profieldraaien, conusdraaien, kopieerdraaien, numerieke besturing, schroefdraad snijden, CNC draaien.

Draaideel RVS

Producent Fabrikant Draaideel-messing-Ms-geelkoper-zelfsmerend-lager
Fabriek Producent Draaideel-kunststof-POM-PA-PA6-PA66-PE-PEEK-PE-HD-PE-LD-PVC-PP-ABS

CNC draaien heeft zich in de laatste jaren enorm ontwikkeld. De machines zijn uitgerust met steeds meer gereedschappen en zij doen meerdere bewerkingen tegelijkertijd. Door op een machine te bewerken is er ook een steeds hogere nauwkeurigheid te behalen. Dan is er nog de ontwikkeling van het inzetten van robots voor het automatisch beladen en daardoor man-arm kunnen produceren. Kortom de markt is volop in beweging.

Al deze machines met verschillende technieken staan bij diverse producenten. Deze verschillende producenten hebben allemaal hun eigen cultuur en een andere kijk op kwaliteit.

Wij kijken graag samen met u welke techniek en producent het beste past bij de producten voor uw bedrijf.