Draadveren en bladveren

Draadveren zijn er in diverse draadsoorten en draaddiktes, dit begint bij heel erg klein en gaat door tot veren die van een erg dik materiaal zijn gemaakt en die daardoor enkel warm vervormd kunnen worden. Veel fabrikanten hebben hun eigen specialiteit, dit heeft onder andere te maken met de serie grootte, de dikte van het materiaal, het type materiaal.  Erg zijn veel verschillende typen in draadveren, we kunnen onderscheid maken in : trekveren, torsieveren, duwveren, draadveren en stempelveren. Veren kunnen worden geleverd met verschillende type ogen en afwerkingen.

Het meest voorkomende materiaal is verenstaal, verzinkt verenstaal en rvs verenstaal. Daarnaast zijn er voor speciale toepassingen ook veren uit exotische materialen zoals inconel verkrijgbaar.

Naast draadveren zijn er ook bladveren. Bij bladveren zijn er maar weinig standaard veren te krijgen. Bladveren worden op schotelveren na naar tekening gemaakt. Bladveren worden ook hoofdzakelijk uit verenstaal en rvs verenstaal gemaakt.

Bladveer bladveren wafios

Draadveren trekveren duwveren veren torsieveren

Samen met u kijken we naar de veer, ontwikkelen en laten deze produceren waar dit het beste past zodat u de veer, de prijs en de kwaliteit krijgt die u verwacht.