Koudpersen

Koudpersen. Wij hebben ruime ervaring met het maken en uitbesteden van koud geperste bouten en moeren. Graag kijken we samen met u welke productietechniek en welke fabriek het beste past voor produceren van uw koudpersdelen. Samen met u kijken we naar de geometrie, de gewenste kwaliteit, de aantallen, de levertijd en de gewenste prijs om zo tot een passende oplossing te komen.  Informeer naar de mogelijkheden of stuur uw aanvraag:

Tel: +31(0)40 2485155 | Mail: sales@custommadecomponents.nl

Contact pagina

Massa-productie-koudpersdelen-bouten

Technieken

Er zijn verschillende methoden om koud te persen: dubbel drukker, 2 fasen pers, 3 fasen pers, 4 fasen pers, 5 fase pers, schroefdraad walsen, walsbakken, walsrollen, profielwalsen

Lees meer: Technieken

Kwaliteit

Iedere klant en boutenfabrikant heeft zijn eigen kwaliteitseisen. De vertaalslag van klant naar fabrikant bij het uitbesteden van koudperswerk, het maken van bouten en moeren doen we graag. Kwaliteit borgen we graag in het productieproces. Een eindcontrole is een hulpmiddel maar geen oplossing.

Wij zijn bekend met verschillende kwaliteitseisen van de automotive tot aan de het cleanroom verpakken voor halfgeleiderindustrie.

Lees meer: Kwaliteit

Materialen

Inzetstalen, hittebestendig, hoge temperatuur, roestbestendige stalen, RVS, constructiestaal, duplex, super duplex, Nikkel en Nikkellegeringen, non-ferro metalen, aluminium, staal, kunststof, POM, PA, PA6, PA66, PE, PEEK, PE, HD-PE-LD, PVC, PP, ABS, Ms, messing, geelkoper, Cu, plaatstaal

Lees meer: overzicht materialen

Warmtebehandelingen

Nadat koudgeperste delen zijn geperst kunnen deze nog een veredelingsbewerking krijgen, dit om de mechanische eigenschappen aan te passen.

Oppervlaktebehandelingen

Het doel van een oppervlaktebehandeling heeft verschillende redenen, het reinigen, visueel aanpassen glans , mat, geleiding, weerstand te verlagen of vergroten, levensduur te verbeteren, de corrosiebestendigheid te verbeteren.

Lees meer: Oppervlaktebehandelingen

Koudpersen

Koudgeperste bouten, moeren en schroeven naar tekening.

Bij het produceren van c-parts en dan voornamelijk bij schroeven, bouten en moeren is er een onderscheid te maken tussen verspanende en niet verspanende productiemethoden. Koudpersen evenals warmpersen vallen onder de niet verspannende werkzaamheden. Bij koudpersen wordt draad voorbewerkt, het wordt op de juiste diameter getrokken waarna verder behandeld om spanningen uit het materiaal te halen.

Bij de koud persen worden producten in een aantal fasen in de juiste vorm geperst.

Iedere fabrikant heeft persen staan met verschillend aantal fasen, geschikt voor verschillende diameters en materialen. Daarnaast zijn er fabrikanten die zich uitsluitend richten op de massa productie voor de automobiel industrie.  Als de producten klaar zijn met persen volgen er weer nabehandelingen zoals schroefdraad rollen, harden en oppervlaktebehandelingen.