Draaiwerk | draaidelen

Draaidelen | draaiwerk. Wij hebben ruime ervaring met het maken en uitbesteden van draaiwerk. Graag kijken we samen met u welke productietechniek en welke fabriek het beste past voor produceren van uw draaidelen. Samen met u kijken we naar de geometrie, de gewenste kwaliteit, de aantallen, de levertijd en de gewenste prijs om zo tot een passende oplossing te komen.  Informeer naar de mogelijkheden of stuur uw aanvraag:

Tel: +31(0)40 2485155 | Mail: sales@custommadecomponents.nl

Contact pagina

Draaideel RVS
Producent Fabrikant Draaideel-messing-Ms-geelkoper-zelfsmerend-lager
Fabriek Producent Draaideel-kunststof-POM-PA-PA6-PA66-PE-PEEK-PE-HD-PE-LD-PVC-PP-ABS
Technieken

Langdraaien, dwarsdraaien, steken, profieldraaien, conusdraaien, kopieerdraaien, numerieke besturing, schroefdraad snijden, CNC draaien.

Lees meer: Techniek

Kwaliteit

Iedere klant en draaierij heeft zijn eigen kwaliteitseisen. De maken de vertaalslag van klant naar fabrikant bij het uitbesteden van draaiwerk. Kwaliteit borgen we in het productieproces. Een eindcontrole is een hulpmiddel maar geen oplossing.

Wij zijn bekend met verschillende kwaliteitseisen van de automotive tot aan de het cleanroom verpakken voor halfgeleiderindustrie.

Lees meer: Kwaliteit

Materialen

Inzetstalen, hittebestendig, hoge temperatuur, roestbestendige stalen, RVS, constructiestaal, duplex, super duplex, Nikkel en Nikkellegeringen, non-ferro metalen, staal, kunststof, POM, PA, PA6, PA66, PE, PEEK, PE, HD-PE-LD, PVC, PP, ABS, Ms, messing, geelkoper, Cu

Lees meer: overzicht materialen

Warmtebehandelingen

Nadat draaidelen zijn verspaand kunnen deze nog een veredelingsbewerking krijgen, dit om de mechanische eigenschappen aan te passen.

Oppervlaktebehandelingen

Het doel van een oppervlaktebehandeling heeft verschillende redenen; het reinigen, visueel aanpassen glans , mat, geleiding, weerstand te verlagen of verhogen, levensduur te verbeteren, de corrosiebestendigheid te verbeteren.

Lees meer: Oppervlaktebehandelingen

Algemeen

Draaidelen worden gemaakt door te verspanen. Een beitel snijdt in het roterende werkstuk. De te gebruiken techniek voor het verspanen van werkstukken scheelt per werkstuk. Er zijn veel verschillende manieren om draaidelen te maken. Het is dus niet altijd zo dat de eerste beste draaierij de meest geschikte machine heeft staan voor het maken van een werkstuk.

U kunt bij ons terecht voor alle soorten; eenvoudige draaiwerk tot en met de meer complexere producten en samenstellingen. Door gebruik te maken van verschillende technieken kunt u terecht voor draaidelen in kleine en voor de productie van de grotere series.

Binnen de verschillende bedrijven die draaidelen maken is er een groot onderscheid te maken in wie welke materialen verwerkt. Een kunststof verspanen vereist andere kennis dan het verspanen van een taaie RVS soort. Hierin hebben verschillende bedrijven zich in gespecialiseerd. Wij helpen u graag met deze keuze te maken.