Smeedwerk | Smeeddelen

Smeeddelen | smeedwerk. Wij hebben ruime ervaring met het maken en uitbesteden van smeedwerk. Graag kijken we samen met u welke productietechniek en welke fabriek het beste past voor produceren van uw smeeddelen. Samen met u kijken we naar de geometrie, de gewenste kwaliteit, de aantallen, de levertijd en de gewenste prijs om zo tot een passende oplossing te komen.  Informeer naar de mogelijkheden of stuur uw aanvraag:

Tel: +31(0)40 2485155 | Mail: sales@custommadecomponents.nl

Contact pagina

smeeddelen smeden smeeddeel matrijs

Smeeddelen smeden gesmede delen delen naar tekening
smeeddelen smeeddeel hijsoog smeeddeel

Technieken

Er zijn verschillende methoden om te smeden zoals: hamersmeden, hand smeden, pers smeden, rol smeden

Lees meer: Technieken

Kwaliteit

Iedere klant en draaierij heeft zijn eigen kwaliteitseisen. De vertaalslag van klant naar fabrikant bij het uitbesteden van smeedwerk, het maken van smeeddelen doen we graag. Kwaliteit borgen we graag in het productieproces. Een eindcontrole is een hulpmiddel maar geen oplossing.

Wij zijn bekend met verschillende kwaliteitseisen van de automotive tot aan de het cleanroom verpakken voor halfgeleiderindustrie.

Lees meer: Kwaliteit

Materialen:

Inzetstalen, hittebestendig, hoge temperatuur, roestbestendige stalen, RVS, constructiestaal, duplex, super duplex, Nikkel en Nikkellegeringen, non-ferro metalen, aluminium, staal

Lees meer: overzicht materialen

Warmtebehandelingen:

Nadat smeeddelen zijn verspaand kunnen deze nog een veredelingsbewerking krijgen, dit om de mechanische eigenschappen aan te passen.

Oppervlaktebehandelingen

Het doel van een oppervlaktebehandeling heeft verschillende redenen, het reinigen, visueel aanpassen glans , mat, geleiding, weerstand te verlagen of vergroten, levensduur te verbeteren, de corrosiebestendigheid te verbeteren.

Lees meer: Oppervlaktebehandelingen

Algemeen

Smeeddelen

De door smeden gemaakte smeeddelen worden gemaakt door een van de oudste technieken om  metaal te bewerken.

Samen met u ontwikkelen we en laten we smeeddelen produceren.  Bij smeden wordt het metaal door open vuur of door inductie stroom verhit tot het rood / oranje gloeit. Waarna het onder hamer in een matrijs geslagen en vervormd wordt. De hamer is tegenwoordig bij de meeste bedrijven een pers die er met de kracht van enkele tonnen het metaal in de matrijs perst. Toch zijn er nog steeds bedrijven die de ouderwetse methode van hamerssmeden toepassen.

Het is van belang om uw kwaliteitswensen en eisen goed inzichtelijk te maken en deze eisen en wensen vervolgens te matchen aan de juiste fabrikant. Er zijn fabrieken die nog echt op de ouderweste manier smeden en er zijn hypermoderne fabrieken die voor de automotive smeden. Wij helpen u graag de producten bij de juiste partner te laten maken.

Het voordeel van smeden ten opzichte van verspanen en gieten is dat de werkstukken veel sterker zijn. De werkstukken zijn die met smeden gemaakt worden zijn minder complex dan die bij het gieten.

Hierboven weergeven in de eerste afbeelding een matrijs voor smeeddelen klaar voor gebruik. Hierin worden de rood gloeiende  staven metaal geplaatst waarna een hamer het in de matrijs slaat. Op de tweede afbeelding liggen de hijsogen die net gesmeed zijn klaar voor de volgende arbeidsgang. Bij de laatste afbeelding staan de gesmede hijsogen klaar voor transport.  Smeden geeft betere eigenschappen dan gieten. Bij smeden zijn de te maken vormen eenvoudiger dan bij gieten. Wij helpen u graag verder met het selecteren van de juiste techniek.