Draadveren en bladveren

Draadveren en bladveren. Wij hebben ruime ervaring met het maken en uitbesteden van draad- en bladveren. Graag kijken we samen met u welke productietechniek en welke fabriek het beste past voor produceren van uw draad- of bladveren . Samen met u kijken we naar de geometrie, de gewenste kwaliteit, de aantallen, de levertijd en de gewenste prijs om zo tot een passende oplossing te komen.  Informeer naar de mogelijkheden of stuur uw aanvraag:

Tel: +31(0)40 2485155 | Mail: sales@custommadecomponents.nl

Contact pagina

Bladveer bladveren wafios

Draadveren trekveren duwveren veren torsieveren
Technieken

Er zijn verschillende methoden om te veren te maken  zoals: stansen, buigen, lasersnijden, draadbuigen, cnc buigen.

Lees meer: Technieken

Kwaliteit

Iedere klant en verenfabriek heeft zijn eigen kwaliteitseisen. De vertaalslag van klant naar fabrikant bij het uitbesteden van veren, het maken van veren doen we graag. Kwaliteit borgen we graag in het productieproces. Een eindcontrole is een hulpmiddel maar geen oplossing.

Wij zijn bekend met verschillende kwaliteitseisen van de automotive tot aan de het cleanroom verpakken voor halfgeleiderindustrie.

Lees meer: Kwaliteit

Materialen

Inzetstalen, hittebestendig, hoge temperatuur, roestbestendige stalen, RVS, constructiestaal, duplex, super duplex, Nikkel en Nikkellegeringen, non-ferro metalen, aluminium, staal, kunststof, POM, PA, PA6, PA66, PE, PEEK, PE, HD-PE-LD, PVC, PP, ABS, Ms, messing, geelkoper, Cu, plaatstaal

Lees meer: overzicht materialen

Warmtebehandelingen

Nadat veren zijn gestanst of gebogen kunnen deze nog een veredelingsbewerking krijgen, dit om de mechanische eigenschappen aan te passen.

Oppervlaktebehandelingen

Het doel van een oppervlaktebehandeling heeft verschillende redenen, het reinigen, visueel aanpassen glans , mat, geleiding, weerstand te verlagen of vergroten, levensduur te verbeteren, de corrosiebestendigheid te verbeteren.

Lees meer: Oppervlaktebehandelingen

Algemeen

Draadveren zijn er in diverse draadsoorten en draaddiktes. Van 0.08 mm tot enorm dikke warmgevormde veren. Veel fabrikanten hebben hun eigen specialiteit, dit heeft te maken met de serie grootte, de dikte van het materiaal, het type materiaal.  Erg zijn veel verschillende typen in draadveren, we kunnen onderscheid maken in : trekveren, torsieveren, duwveren, draadveren en stempelveren. Veren kunnen worden geleverd met verschillende type ogen en afwerkingen.

Het meest voorkomende materiaal is verenstaal, verzinkt verenstaal en rvs verenstaal. Daarnaast zijn er voor speciale toepassingen ook veren uit exotische materialen zoals inconel verkrijgbaar.

Naast draadveren zijn er ook bladveren. Bij bladveren zijn er maar weinig standaard veren te krijgen. Bladveren en schotelveren worden naar tekening gemaakt. Bladveren worden ook hoofdzakelijk uit verenstaal en rvs verenstaal gemaakt.