Freesdelen | Freeswerk

Freesdelen | Freeswerk. Wij hebben ruime ervaring met het maken en uitbesteden van freeswerk. Graag kijken we samen met u welke productietechniek en welke fabriek het beste past voor produceren van uw freesdelen. Samen met u kijken we naar de geometrie, de gewenste kwaliteit, de aantallen, de levertijd en de gewenste prijs om zo tot een passende oplossing te komen.  Informeer naar de mogelijkheden of stuur uw aanvraag:

Tel: +31(0)40 2485155 | Mail: sales@custommadecomponents.nl

Contact pagina

Freesdeel RVS-as-spiebaan-1.4301-A1-A2-A3-A4-A5
Freesdeel-rvs-huis-behuizing-1.4301-C-Si-Mn-P-S-Cr-Mo-Ni-V-A1-A2-A3-A4-A5
Freesdeel-Aluminium-AL-annodiseren-ALU
Technieken

Er zijn verschillende methoden om te frezen zoals: handmatig, cnc frezen, horizontaal, verticaal frezen,

Lees meer: Techniek

Kwaliteit

Iedere klant en frezer heeft zijn eigen kwaliteitseisen. De vertaalslag van klant naar fabrikant bij het uitbesteden van freeswerk, het maken van freesdelen doen we graag. Kwaliteit borgen we graag in het productieproces. Een eindcontrole is een hulpmiddel maar geen oplossing.

Wij zijn bekend met verschillende kwaliteitseisen van de automotive tot aan de het cleanroom verpakken voor halfgeleiderindustrie.

Lees meer: Kwaliteit

Materialen

Inzetstalen, Aluminium, hittebestendig, hoge temperatuur, roestbestendige stalen, RVS, constructiestaal, duplex, super duplex, Nikkel en Nikkellegeringen, non-ferro metalen, staal, kunststof, POM, PA, PA6, PA66, PE, PEEK, PE, HD-PE-LD, PVC, PP, ABS, Ms, messing, geelkoper, Cu

Lees meer: overzicht materialen

Warmtebehandelingen

Nadat draaidelen zijn verspaand kunnen deze nog een veredelingsbewerking krijgen, dit om de mechanische eigenschappen aan te passen.

Oppervlaktebehandelingen

Het doel van een oppervlaktebehandeling heeft verschillende redenen, het reinigen, visueel aanpassen glans , mat, geleiding, weerstand te verlagen of vergroten, levensduur te verbeteren, de corrosiebestendigheid te verbeteren.

Lees meer: Oppervlaktebehandelingen

Algemeen

Het maken van freesdelen gebeurd met een methode genaamd verspanen. Frezen is een methode waarbij materiaal met een roterende beitel wordt verspaand. Hierdoor wordt er steeds meer materiaal weggehaald en blijft de uiteindelijke geometrie over. Vroeger gebeurde frezen in de vorm van schaven. Frezen is een relatief jonge bewerkingsmethode, pas in de 19de eeuw ontstaan. Frezen kan alleen machinaal worden gedaan waar andere methoden allemaal een handmatige variant hebben.

Moderne freesmachines kunnen ook complexe werkstukken produceren, hierbij valt te denken aan matrijzen, motoronderdelen, het bewerken van gietstukken en smeedstukken

Iedere fabriek heeft zo zijn eigen specialiteit. Deze specialiteit zit in;  de afmetingen die er bewerkt kunnen worden; gereedschappen op de machine, andere machines, aantal assen waarmee gewerkt wordt. Verder zijn bewerkers vaak gespecialiseerd in een bepaalde markt of materialen waarmee ze werken.

Kunststof bewerken voor de voedingsmiddelenindustrie is iets anders dan een nokken as voor een vrachtauto bewerken.