Warmpersen

Warmpersen. Wij hebben ruime ervaring met het maken en uitbesteden van warmpersen. Graag kijken we samen met u welke productietechniek en welke fabriek het beste past voor produceren van uw warm geperste delen. Samen met u kijken we naar de geometrie, de gewenste kwaliteit, de aantallen, de levertijd en de gewenste prijs om zo tot een passende oplossing te komen.  Informeer naar de mogelijkheden of stuur uw aanvraag:

Tel: +31(0)40 2485155 | Mail: sales@custommadecomponents.nl

Contact pagina

Geperste bout speciaal special 4.6 4.8 6.8 8.8 10.9 12.9 14.9

Technieken

Warmpersen: warm stuiken, hot forging en smeden

Lees meer: Techniek

Kwaliteit

Iedere klant en warmperser heeft zijn eigen kwaliteitseisen. De maken de vertaalslag van klant naar fabrikant bij het uitbesteden van warmpersen. Kwaliteit borgen we in het productieproces. Een eindcontrole is een hulpmiddel maar geen oplossing. Wij zijn bekend met verschillende kwaliteitseisen van de automotive tot aan de het cleanroom verpakken voor halfgeleiderindustrie.

Lees meer: Kwaliteit

Materialen

Inzetstalen, hittebestendig, hoge temperatuur, roestbestendige stalen, RVS, constructiestaal, duplex, super duplex, Nikkel en Nikkellegeringen, non-ferro metalen, staal, Ms, messing, geelkoper, Cu

Lees meer: overzicht materialen

Warmtebehandelingen

Nadat warm geperste delen zijn geperst kunnen deze nog een veredelingsbewerking krijgen, dit om de mechanische eigenschappen aan te passen.

Oppervlaktebehandelingen

Het doel van een oppervlaktebehandeling heeft verschillende redenen; het reinigen, visueel aanpassen glans , mat, geleiding, weerstand te verlagen of verhogen, levensduur te verbeteren, de corrosiebestendigheid te verbeteren.

Lees meer: Oppervlaktebehandelingen

Warmpersen

Warmgeperste bouten, moeren en schroeven naar tekening.

Bij het produceren van c-parts en dan voornamelijk bij schroeven, bouten en moeren is er een onderscheid te maken tussen verspanende en niet verspanende productiemethoden. Koudpersen evenals warmpersen vallen onder de niet verspannende werkzaamheden. Bij warmpersen wordt de draad veelal eerst op maat gemaakt waarna deze stukken worden voorverwarmd en in de uiteindelijk vorm worden geperst.

Er zijn fabrikanten die zich uitsluitend richten op de massa productie voor de automobiel industrie.  Als de producten klaar zijn met persen volgen er weer nabehandelingen zoals schroefdraad rollen, harden en oppervlaktebehandelingen.