Oppervlakte behandelingen

Oppervlaktebehandelingen zijn om extra eigenschappen toe te voegen aan producten. De belangrijkste reden om een oppervlaktebehandeling toe te voegen is het verhogen van de corrosiebestendigheid. Hierbij valt te denken aan de volgende oppervlakte behandelingen: elektrolytisch verzinken, mechanisch verzinken, zink ijzer, thermisch verzinken, zink fosfateren, zink lamellen en zo verder.

Een oppervlaktebehandeling kan ook worden toegevoegd om een (extra) slijtvaste laag, een smerende of glijlaag toe te voegen. Hiervoor zijn ook diverse mogelijkheden bij diverse oppervlakte behandelaars.

Verder worden oppervlaktebehandelingen ook toegepast voor decoratieve doeleinden. Enkele voorbeelden zijn daarvoor lakken, natlakken, poedercoaten, verchromen en op kleur annodiseren.

Op bevestigingsmaterialen kunnen ook additionele lagen worden gezet voor het verlagen van de frictiecoeficient  of om koudlassen bij RVS te voorkomen.

Annodiseren opperclaktebehandeling aluminium
Speciale gelakte boorschroef DIN7504 fastener bevestiging
gezwart oppervlaktebehandeling qpq gelakt verzinkt zwart

Bij een oppervlaktebehandeling is het van belang om ook de risico’s die het met zich meeneemt goed in kaart te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan waterstofbrosheid, iets wat op kan treden bij het elektrolytisch verzinken van geharde of hardere metalen. Hierdoor bestaat er een vergroot risico op breuken tijdens gebruik.

De producten die tijdens het proces zo beschadigen dat ze niet meer bruikbaar zijn, ervaring leert ons dat de ene bewerker de andere niet is. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit en kan het beste hiervoor worden ingezet.

Neem contact op voor meer informatie.