Draadbuigdelen

Draad bestaat al zeer lang, de Egyptenaren maakten al sinds 300 voor Christus gouden draden om sieraden van te maken. Draad maak je van gewalste draad die steeds weer opnieuw door een treksteen heen getrokken wordt, steeds door een kleinere opening totdat deze de maat bereikt welke benodigd is. Hierna krijgt het draad een aantal bewerkingen, zoals een warmte behandeling om alle spanningen weer uit het materiaal te halen. Na de warmtebehandeling wordt draad meestal gefosfateerd om beter te conserveren en ook beter te verwerken in de productie. Er zijn CNC gestuurde machines geschikt voor het maken van enkele stuks en er zijn machines ingericht voor onderdelen voor de Automotive. Iedere machine heeft zo zijn mogelijkheden en zijn beperkingen.  Het is belangrijk om hier een goede keuze te maken zodat het product op de juiste machine gemaakt wordt.

Enkele voor beelden van het bewerken van draad: buigen, zagen, knippen, persen, schroefdraad rollen, schroefdraad erin tappen, stuiken en verspanen.

Draad-draaddelen-uitgangsmateriaal-staaldraad-coil-wire-stahl-draht
bewerkte draad draad bewerken assen draadbuigartikelen
Draad bewerken bihler draadbuigen CNC buigen

Na het verwerken tot het product kan het verder bewerkt worden er zijn ook extra behandelingen mogelijk om de mechanische eigenschappen te verbeteren en de corrosie bestendigheid te verhogen.