Draadbuigen | draadbuigdelen

Draadbuigdelen | draadbuigen. Wij hebben ruime ervaring met het maken en uitbesteden van draadbuigen. Graag kijken we samen met u welke productietechniek en welke fabriek het beste past voor produceren van uw draadbuigdelen. Samen met u kijken we naar de geometrie, de gewenste kwaliteit, de aantallen, de levertijd en de gewenste prijs om zo tot een passende oplossing te komen.  Informeer naar de mogelijkheden of stuur uw aanvraag:

Tel: +31(0)40 2485155 | Mail: sales@custommadecomponents.nl

Contact pagina

 

Draad-draaddelen-uitgangsmateriaal-staaldraad-coil-wire-stahl-draht

bewerkte draad draad bewerken assen draadbuigartikelen
Draad bewerken bihler draadbuigen CNC buigen
Technieken

Er zijn verschillende methoden om te draad te bewerken zoals: CNC buigen, koudverformen, persen, draadbuigen, zagen, lassen, knippen, persen, schroefdraad rollen, schroefdraad erin tappen, stuiken en verspanen

Lees meer: Technieken

Kwaliteit

Iedere klant en fabriek heeft zijn eigen kwaliteitseisen. De vertaalslag van klant naar fabrikant bij het uitbesteden van draadbuigen, het maken van draadbuigdelen doen we graag. Kwaliteit borgen we graag in het productieproces. Een eindcontrole is een hulpmiddel maar geen oplossing.

Wij zijn bekend met verschillende kwaliteitseisen van de automotive tot aan de het cleanroom verpakken voor halfgeleiderindustrie.

Lees meer: Kwaliteit

Materialen

Inzetstalen, hittebestendig, hoge temperatuur, roestbestendige stalen, RVS, constructiestaal, duplex, super duplex, Nikkel en Nikkellegeringen, non-ferro metalen, aluminium, staal, Ms, messing, geelkoper, Cu, plaatstaal

Lees meer: overzicht materialen

Warmtebehandelingen

Nadat draadbuigdelen zijn gestanst kunnen deze nog een veredelingsbewerking krijgen, dit om de mechanische eigenschappen aan te passen.

Oppervlaktebehandelingen

Het doel van een oppervlaktebehandeling heeft verschillende redenen, het reinigen, visueel aanpassen glans , mat, geleiding, weerstand te verlagen of vergroten, levensduur te verbeteren, de corrosiebestendigheid te verbeteren.

Lees meer: Oppervlaktebehandelingen

Algemeen

Draad bestaat al zeer lang, de Egyptenaren maakten al sinds 300 voor Christus gouden draden om sieraden van te maken.

Draad maak je van gewalste draad en die steeds opnieuw door een treksteen heen te trekken. Steeds trek je deze draad door een kleinere opening tot de juiste maat is bereikt.

Hierna krijgt het draad een aantal bewerkingen. Een warmtebehandeling, gloeien om de spanningen uit het materiaal te halen. Hierna vaak gefosfateerd voor betere conservering en bewerking in  de productie mogelijk te maken.

Voor het draadbuigen zijn CNC gestuurde machines die geschikt zijn voor het maken van enkele stuks en er zijn machines ingericht voor onderdelen voor de Automotive het maken van miljoenen stuks. Iedere machine heeft zo zijn mogelijkheden en zijn beperkingen.  Het is belangrijk om hier een goede keuze te maken zodat het product op de juiste machine gemaakt wordt.

Na het verwerken tot het product kan het verder bewerkt worden er zijn ook extra behandelingen mogelijk om de mechanische eigenschappen te verbeteren en de corrosie bestendigheid te verhogen.