Gietwerk | Gietdelen

Gietdelen | gietwerk. Wij hebben ruime ervaring met het maken en uitbesteden van gietwerk. Graag kijken we samen met u welke productietechniek en welke fabriek het beste past voor produceren van uw gietdelen. Samen met u kijken we naar de geometrie, de gewenste kwaliteit, de aantallen, de levertijd en de gewenste prijs om zo tot een passende oplossing te komen.  Informeer naar de mogelijkheden of stuur uw aanvraag:

Tel: +31(0)40 2485155 | Mail: sales@custommadecomponents.nl

Contact pagina

verlorenwasgieten lost wax methode gietdeel rvs staal
alu gieten gietdelen gietdeel
Technieken

Er zijn verschillende methoden om te gieten zoals: Zandgieten, coquillegieten, spuitgieten, verlorenwasgieten en verlorenschuimgieten

Lees meer: Technieken

Kwaliteit

Iedere klant en gieterij heeft zijn eigen kwaliteitseisen. De vertaalslag van klant naar fabrikant bij het uitbesteden van gietwerk, het maken van gietdelen doen we graag. Kwaliteit borgen we graag in het productieproces. Een eindcontrole is een hulpmiddel maar geen oplossing.

Wij zijn bekend met verschillende kwaliteitseisen van de automotive tot aan de het cleanroom verpakken voor halfgeleiderindustrie.

Lees meer: Kwaliteit

Materialen

Inzetstalen, hittebestendig, hoge temperatuur, roestbestendige stalen, RVS, constructiestaal, duplex, super duplex, Nikkel en Nikkellegeringen, non-ferro metalen, aluminium, staal, kunststof, POM, PA, PA6, PA66, PE, PEEK, PE, HD-PE-LD, PVC, PP, ABS, Ms, messing, geelkoper, Cu

Lees meer: overzicht materialen

Warmtebehandelingen

Nadat gietdelen zijn gegoten kunnen deze nog een veredelingsbewerking krijgen, dit om de mechanische eigenschappen aan te passen.

Oppervlaktebehandelingen

Het doel van een oppervlaktebehandeling heeft verschillende redenen, het reinigen, visueel aanpassen glans , mat, geleiding, weerstand te verlagen of vergroten, levensduur te verbeteren, de corrosiebestendigheid te verbeteren.

Lees meer: Oppervlaktebehandelingen

Algemeen

Gieten is een methode waarbij metaal vloeibaar wordt gemaakt en daarna in gesmolten toestand in een matrijs wordt gegoten. Op deze manier kunnen er eindproducten of halffabricaten worden gemaakt. Vaak worden de halffabricaten door een verspanende bewerking zoals frezen of draaien verder bewerkt. Gieten is een goede manier om op een kostengunstige manier complexe producten te maken. Er zijn verschillende technieken om te gieten.

Zandgieten, coquillegieten, spuitgieten, verlorenwasgieten en verlorenschuimgieten.

Alle bovengenoemde giet technieken hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.