Schroeven

Schroeven. Wij hebben ruime ervaring met het maken en uitbesteden van schroeven. Graag kijken we samen met u welke productietechniek en welke fabriek het beste past voor produceren van uw schroeven. Samen met u kijken we naar de geometrie, de gewenste kwaliteit, de aantallen, de levertijd en de gewenste prijs om zo tot een passende oplossing te komen.  Informeer naar de mogelijkheden of stuur uw aanvraag:

Tel: +31(0)40 2485155 | Mail: sales@custommadecomponents.nl

Contact pagina

Houtschroef-panhead-metaal-staal-verzinkt

Pentaform schroef voor metaal
Boorschoref special DIN7504

Technieken

Er zijn verschillende methoden schroeven te maken: draaien, frezen, tappen, persen, warmpersen en koudpersen.

Lees meer: Technieken

Kwaliteit

Iedere klant en fabrikant heeft zijn eigen kwaliteitseisen. De vertaalslag van klant naar fabrikant bij het uitbesteden voor het maken van schroeven. Kwaliteit bij de productie van schroeven borgen we graag in het productieproces. Een eindcontrole is een hulpmiddel maar geen oplossing.

Wij zijn bekend met verschillende kwaliteitseisen van de automotive tot aan de het cleanroom verpakken voor halfgeleiderindustrie.

Lees meer: Kwaliteit

Materialen

Inzetstalen, hittebestendig, hoge temperatuur, roestbestendige stalen, RVS, constructiestaal, duplex, super duplex, Nikkel en Nikkellegeringen, non-ferro metalen, aluminium, staal, kunststof, POM, PA, PA6, PA66, PE, PEEK, PE, HD-PE-LD, PVC, PP, ABS, Ms, messing, geelkoper, Cu, plaatstaal

Lees meer: overzicht materialen

Warmtebehandelingen

Nadat de schroeven zijn geproduceerd kunnen deze nog een veredelingsbewerking krijgen, dit om de mechanische eigenschappen aan te passen.

Oppervlaktebehandelingen

Het doel van een oppervlaktebehandeling heeft verschillende redenen, het reinigen, visueel aanpassen glans , mat, geleiding, weerstand te verlagen of vergroten, levensduur te verbeteren, de corrosiebestendigheid te verbeteren.

Lees meer: Oppervlaktebehandelingen

Schroeven

Al sinds 100 jaar voor Christus bestaat er schroefdraad. Deze schroefdraad werd in hout voor het eerst toegepast bij het persen van olijfolie en druiven. De eerste metalen schroeven en schroeven worden pas in de Romeinse tijd toegepast, echter veel te kost. Pas in de 18de eeuw wordt het betaalbaar door industrialisatie en massa productie.

Tegenwoordig zijn een groot aantal standaarden ontwikkeld en vastgelegd in de DIN en ISO normen. Schroeven kunnen gedraaid, koudgeperst en warmgeperst worden. Onze specialiteit ligt bij het ontwikkelen en laten produceren van schroeven voor die specifieke toepassing waar een standaard niet toereikend is. Waarom een net niet oplossing accepteren waar een special voldoet aan het pakket eisen, de montage eenvoudiger maakt, kwaliteitsrisico’s wegneemt en fouten voorkomt.

Wij werken hierbij merk onafhankelijk en kunnen voor de gerenommeerde merken alternatieven aanbieden.

Bij het ontwikkelen en produceren van schroeven kunnen en moeten er een legio aan keuzes gemaakt worden.Wij gaan graag met u in gesprek hierover en werken volgens een gestandaardiseerde procedure om voor u tot de beste bout te komen.

Hieronder enkele facetten waar rekening gehouden mee dient te worden bij het ontwikkelen van schroeven. Waar wordt de schroef gebruikt, in metaal, kunststof, lichtmetaal of hout.

Welk materiaal dient er gebruikt te worden en verder de klasse, de treksterkte, oppervlaktebehandeling, warmtebehandeling, kopvorm, aandrijving, het schroefdraad en nog veel meer.

Iedere fabrikant heeft zijn specialiteit, de een is volledig ingericht op automotive en de andere op enkelstuks series, wij matchen uw behoefte met die van de fabrikant.