Schroeven

Al sinds 100 jaar voor Christus bestaat er schroefdraad. Deze schroefdraad werd in hout voor het eerst toegepast bij het persen van olijfolie en druiven. De eerste metalen bouten en schroeven worden pas in de Romeinse tijd toegepast, echter veel te kost. Pas in de 18de eeuw wordt het betaalbaar door industrialisatie en massa productie.

Tegenwoordig zijn een groot aantal standaarden ontwikkeld en vastgelegd in de DIN en ISO normen. Schroeven kunnen gedraaid, koudgeperst en warmgeperst worden. Onze specialiteit ligt bij het ontwikkelen en laten produceren van schroeven voor die specifieke toepassing waar een standaard niet toereikend is. Waarom een net niet oplossing accepteren waar een special voldoet aan het pakket eisen, de montage eenvoudiger maakt, kwaliteitsrisico’s wegneemt en fouten voorkomt.

Wij werken hierbij merk onafhankelijk en kunnen voor de gerenommeerde merken alternatieven aanbieden.

Bij het ontwikkelen en produceren van schroeven kunnen en moeten er een legio aan keuzes gemaakt worden.Wij gaan graag met u in gesprek hierover en werken volgens een gestandaardiseerde procedure om voor u tot de beste bout te komen.

Hieronder enkele facetten waar rekening gehouden mee dient te worden bij het ontwikkelen van schroeven. Waar wordt de schroef gebruikt, in metaal, kunststof, lichtmetaal of hout.

Welk materiaal dient er gebruikt te worden en verder de klasse, de treksterkte, oppervlaktebehandeling, warmtebehandeling, kopvorm, aandrijving, het schroefdraad en nog veel meer.

Iedere fabrikant heeft zijn specialiteit, de een is volledig ingericht op automotive en de andere op enkelstuks series, wij matchen uw behoefte met die van de fabrikant.

Houtschroef-panhead-metaal-staal-verzinkt
Pentaform schroef voor metaal
Boorschoref special DIN7504

Voor het ontwikkelen van bouten en schroeven hebben wij een standaard procedure ontwikkelt zodat de schroef ontwikkelt en geproduceerd wordt zoals u dat wilt.

Neem vrijblijvend contact op.