Moeren

Bouten en moeren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Zoveel type bouten als er zijn, zijn er dan ook in  moeren.

Tegenwoordig zijn een groot aantal standaarden ontwikkeld en vastgelegd in de DIN en ISO normen. Moeren kunnen worden koudgeperst, warmgeperst, gesmeed, gedraaid, gefreesd, gegoten en gestanst. Onze specialiteit ligt bij het ontwikkelen en laten produceren van moeren voor die specifieke toepassing waar een standaard niet toereikend is. We kunnen zeskantmoeren, borgmoeren, flensmoeren, geknepen borgmoeren, stovermoeren, lasmoeren, aanlasmoeren, plaatmoeren, inpersmoeren, inserts, felsmoeren, klinkmoeren, plaatmoeren en nog meer naar tekening laten produceren en leveren.

De moeren kunnen worden gemaakt in allerlei materialen met verschillende treksterkten worden geleverd. Materialen zoals, staal, RVS, kunststof, messing, inconel en nog veel. Hierna kunnen de moeren worden voorzien van de door u gekozen oppervlakte behandeling.

Iedere fabrikant heeft zijn specialiteit, de een is volledig ingericht op automotive en de andere op enkel stuks series, wij matchen uw behoefte met die van de fabrikant.

Maakt u gebruik van volledig geautomatiseerde las robots, dan hebben wij de ervaring om te leveren met zero- defects.

Wij kijken graag met u mee naar het hele ontwerp, vaak kan er door een aanpassing in de verbinding eenvoudiger, goedkoper en met minder fouten worden gemonteerd.

Zeskant-hoge-temparatuur-high-tempature-
Ronde moeren gedraaid
moeren nuts 934 985 klasse 8 klasse 10

Technieken

Er zijn verschillende methoden moeren te maken: draaien, frezen, tappen, persen, warmpersen en koudpersen.

Lees meer: Technieken

Kwaliteit

Iedere klant en fabrikant heeft zijn eigen kwaliteitseisen. De vertaalslag van klant naar fabrikant bij het uitbesteden voor het maken van moeren, het maken van moeren doen we graag. Kwaliteit borgen we graag in het productieproces. Een eindcontrole is een hulpmiddel maar geen oplossing.

Wij zijn bekend met verschillende kwaliteitseisen van de automotive tot aan de het cleanroom verpakken voor halfgeleiderindustrie.

Lees meer: Kwaliteit

Materialen

Inzetstalen, hittebestendig, hoge temperatuur, roestbestendige stalen, RVS, constructiestaal, duplex, super duplex, Nikkel en Nikkellegeringen, non-ferro metalen, aluminium, staal, kunststof, POM, PA, PA6, PA66, PE, PEEK, PE, HD-PE-LD, PVC, PP, ABS, Ms, messing, geelkoper, Cu, plaatstaal

Lees meer: overzicht materialen

Warmtebehandelingen

Nadat de moeren zijn geproduceerd kunnen deze nog een veredelingsbewerking krijgen, dit om de mechanische eigenschappen aan te passen.

Oppervlaktebehandelingen

Het doel van een oppervlaktebehandeling heeft verschillende redenen, het reinigen, visueel aanpassen glans , mat, geleiding, weerstand te verlagen of vergroten, levensduur te verbeteren, de corrosiebestendigheid te verbeteren.

Lees meer: Oppervlaktebehandelingen