Stanswerk | stansdelen

Stansdelen | stanswerk. Wij hebben ruime ervaring met het maken en uitbesteden van stanswerk. Graag kijken we samen met u welke productietechniek en welke fabriek het beste past voor produceren van uw stansdelen. Samen met u kijken we naar de geometrie, de gewenste kwaliteit, de aantallen, de levertijd en de gewenste prijs om zo tot een passende oplossing te komen.  Informeer naar de mogelijkheden of stuur uw aanvraag:

Tel: +31(0)40 2485155 | Mail: sales@custommadecomponents.nl

Contact pagina

stansen plaat plaat bewerken gestanst delen stansdeel
kantbank-plaat-stansen-kanten-plaatwerken
Stansdelen-plaatdelen-gestanste-onderdelen-ringen-plaatwerk

Technieken

Er zijn verschillende methoden om plaat te bewerken: stansen, lasersnijden, ponsen

Lees meer: Technieken

Kwaliteit

Iedere klant en plaatwerker heeft zijn eigen kwaliteitseisen. De vertaalslag van klant naar fabrikant bij het uitbesteden van stanswerk, het maken van stansdelen doen we graag. Kwaliteit borgen we graag in het productieproces. Een eindcontrole is een hulpmiddel maar geen oplossing.

Wij zijn bekend met verschillende kwaliteitseisen van de automotive tot aan de het cleanroom verpakken voor halfgeleiderindustrie.

Lees meer: Kwaliteit

Materialen

Inzetstalen, hittebestendig, hoge temperatuur, roestbestendige stalen, RVS, constructiestaal, duplex, super duplex, Nikkel en Nikkellegeringen, non-ferro metalen, aluminium, staal, kunststof, POM, PA, PA6, PA66, PE, PEEK, PE, HD-PE-LD, PVC, PP, ABS, Ms, messing, geelkoper, Cu, plaatstaal

Lees meer: overzicht materialen

Warmtebehandelingen

Nadat stansdelen zijn gestanst kunnen deze nog een veredelingsbewerking krijgen, dit om de mechanische eigenschappen aan te passen.

Oppervlaktebehandelingen

Het doel van een oppervlaktebehandeling heeft verschillende redenen, het reinigen, visueel aanpassen glans , mat, geleiding, weerstand te verlagen of vergroten, levensduur te verbeteren, de corrosiebestendigheid te verbeteren.

Lees meer: Oppervlaktebehandelingen

Algemeen

Stansen is een methode om uit vlak metaal een vorm te snijden. Het materiaal komt van de grotere staalwerken en wordt uitgeleverd aan de groothandel of coils. De gewikkelde rollen metaal kunnen bij de fabriek of groothandel geslit worden, dit houdt in dat de het materiaal op de juiste breedte wordt gesneden. Deze coils vormen het uitgangsmateriaal voor fabrieken die stansen. Voor het stansen van producten uit plaat zijn er gereedschappen nodig. Afhankelijk van het te stansen product is dit een eenvoudig gereedschap of complex gereedschap nodig. Voor de complexere en grotere aantallen is een snij-buig-volg gereedschappen nodig of een CNC gestuurde automaat. Voor de kleinere en eenvoudigere werkstukken volstaat eenvoudig of meerdere eenvoudige gereedschappen. De producten worden dan in meerdere arbeidsgangen tot het eindproduct verwerkt.

Het is van belang om een juiste keuze te maken voor het gereedschap. Als er bijvoorbeeld voor de automotive hoge kwaliteitseisen worden gesteld, kan er beter worden geïnvesteerd in een duurdere matrijs om zo een stabielere output en hogere reproduceerbaarheid (PPM rate) te krijgen.

Wij kijken graag met u mee om zo de beste keuze te maken.